کد مطلب: 119672
کارشناس مسائل منطقه در گفتگوي تفصيلي با دانا:
سردار سليماني آرزوي داعش براي ايجاد نامني در ايران را بر باد داد/ تشکيل حکومت توسط داعش "توهم"است/برخلاف تبليغات رسانه اي داعش بزرگ، مخوف و قدرتمند نيست
تاریخ انتشار : 1393/09/10 13:23:24
نمایش : 1211
يک کارشناس مسائل سياسي در منطقه تأکيد کرد: رجز خواني‌هاي عراق براي بحث اربعين و ايجاد جو نا آرام در اين ايام درست نبوده و در حال حاضر داعش در عراق زمينگير شده و در قسمت هاي زيادي هم عقب نشيني کرده است که اميدواريم با توجه به اين مسائل به زودي نابودي داعش را شاهد باشيم.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، فرزان شهيدي کارشناس مسائل سياسي و بين‌الملل در گفتگوي تفصيلي با خبرنگار بين الملل شبکه اطلاع رساني راه دانا، در خصوص اتفاقاتي که در منطقه رخ داده است گفت: همه اين تحولات در منطقه به زمان بيداري اسلامي باز مي گردد که از سال 89 تا کنون ادامه داشته و برخي اشتباهات در اين مسير باعث به وجود آمدن بحران امروزي داعش شده است.

وي ضمن بيان اين موضوع که در برخي از اين انقلاب‌ها اسلام‌گرايي وجود نداشته است و اين انقلاب‌ها مصادره شدند، خاطرنشان کرد: هر حرکتي اگر جنبه مردمي پيدا کند، خشونت آميز شود و به تغيير حکومت‌ها بينجامد، قابل توجه مي شود که گاهاً نام انقلاب هم روي آن مي گذارند.

 

ايجاد يک فتنه بزرگ در منطقه در حاشيه بيداري اسلامي

اين کارشناس مسائل سياسي در منطقه افزود: در زمان به وجود آمدن بيداري اسلامي، رهبري در مورد انحراف و مصادره اين حرکتها و انقلاب‌هاي مردمي هشدارهايي دادند که چيزي که الان مي بينيم پيش بيني هاي رهبري درباره انقلاب‌هاي منطقه درست در آمد و و برخي از جريان‌ها به وسيله استکبار غربي به انحراف کشيده شدند .

شهيدي ضمن اشاره به برخي از بحران ها در کشورهاي سوريه و بحرين، گفت: در اين بحران‌ها به اسم بهار عربي وارد شدند و به بهانه سرکوب يک ديکتاتور، مردم وارد مبارزه مسلحانه شدند و اين بحران به وجود آمد.

وي تصريح کرد: خوشبختانه جمهوري اسلامي دست اين افراد را خواند و تا کنون به حمايت خود از دولت سوريه ادامه داده است و سوريه توانست اين شورشيان را سرکوب کند؛ اين بحران ها شروع يک فتنه در منطقه بود.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه با اشاره به انحرافات به وجود آمده در بيداري اسلامي در منطقه، گفت: حتي در کشورهايي که بيداري اسلامي به پيروزي رسيد، مانند ليبي، تضادهاي عميقي وجود دارد که نمي‌گذارد اين کشور به يک ارامش نسبي دست پيدا کند.

 

موج سواري طراحان تروريسم بر انقلاب هاي منطقه

شهيدي گفت: در سوريه هم در ابتدا حرکت شورشيان يک فتنه بزرگ براي اين کشور و منطقه بود که آتش اين فتنه با ابزار گروه‌هاي تکفيري شعله ور تر شد؛ به طوري که گروه‌هايي مانند داعش بهترين ابزار براي مصادره و انحراف جريان بيداري اسلامي در راستاي اهداف خودشان که در واقع همان اهداف غرب در منطقه است را فراهم کردند.

وي افزود: طراحان پديده تروريسم در منطقه و ايجاد ناآرامي در منطقه از اين موقعيت استفاده کردند و با موج سواري بر اين جريان، توانستند گسست هاي موجود در منطقه را فعال کرده و امروز نابه ساماني و بحران‌هاي زيادي در دو کشور عراق و سوريه به وجود آورده اند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه با اشاره به ريشه جريان هاي تکفيري در منطقه گفت: مکتب سلفيه که ابن تيميه در قرن هفتم آن را تأسيس کرد ادعا مي کند اسلامي که در حال حاضر در دنيا پياده مي‌شود دچار رکود و انحراف شده و بايد براي اصلاح آن بايد به سيره سلف صالح در زمان پيامبر پيامبر برگرديم.

شهيدي  يادآور شد: در طول زمان اين تفکرات توسط شاگردان او ترويج داده شد و بر اثر زياده روي ها و تفسيرهاي افراطي از سوي اين گروه سلفيه جهادي يا وهابيت شکل گرفت که از ابتدا اين گروه با انگليسي ها به هم گره خورد و انگليس با نفوذ در کانون وهابيت توانست اهداف خود را از طريق اين گروه در منطقه پيش ببرد.

وي افزود: ابن تيميه در زمان حکومت مغول و سقوط خلافت اسلامي عباسيان زندگي مي‌کرد که از اين جهت از احياي خلافت اسلامي و جهاد سخن گفته است؛ اما برخي از شاگردان افزاطي وي که برخي از اظهار نظرهاي وي را هم کاملاً قبول نداشتند تنها اين موارد را به صورت عملي و به هر قيمتي اجرا کردند.

 

نقش مثلث پاکستان، عربستان و آمريکا در ايجاد القاعده

اين کارشناس مسائل سياسي در منطقه تصريح کرد: در اين ميان حکومت آل سعود استراتژي خود را ترويج تفکر سلفي و وهابيت قرار داد که کشورهاي استکباري در غرب هم در اين راستا چون منافع خودشان را در ترويج اين تفکر مي دانستند، به سعودي ها در اين زمينه کمک کردند.

شهيدي ضمن بيان اين موضوع که القاعده را مثلث پاکستان، عربستان و آمريکا با هدف مقابله با شوروي و اشغال افغانستان به وجود آوردند خاطر نشان کرد: اين جريان سلفيت در قالب گروه هاي تکفيري مانند القاعده به فعاليت پرداخت که غالب اين فعاليت ها شبهه قاره بود که در نهايت القاعده و طالبان در افغانستان با يکديگر پيوند خوردند.

وي با بيان اين موضوع که بدون شک سرويس هاي آمريکايي به طور عميق کتاب الفتاواي ابن تيميه را بررسي کرده و بحث‌هاي تفرقه انگيز آن را از جهت افزايش گسست هاي منطقه اي بررسي و استخراج کرده اند؛ خاطر نشان کرد: گروه هاي سلفي با عناوين مختلفي شکل گرفت و در نهايت منجر به قدرت گرفتن داعش در عراق و سوريه شد که در واقع ايم گروه شاخه اي از القاعده بود که پس از تغيير اسم هاي زياد، داعش نام گرفت که البته ابوبکر بغدادي حرفهاي اخيرش تغيير کرده و به دنبال يک حکومت جهاني مي گردد.

 

تربيت ابوبکر بغدادي در سرويس‌هاي اسرائيلي و آمريکايي

اين کارشناس مسائل سياسي در منطقه ضمن تشريح وضعيت ابوبکر بغدادي و همچنين تفکرات وي يادآور شد: بغدادي براي مديريت سازماني تربيت شده است که کار تربيتي وي بر عهده سرويس‌هاي اسرائيلي و آمريکايي بوده است؛ اما فتواهاي مورد نياز اين گروهک تروريستي توسط افرادي مانند قرضاوي، عريضي، عرعور و ... صادر مي کنند که پشتوانه اعتقادي اين گروهک است.

شهيدي تصريح کرد: درخصوص گسترش سازماني سلفيت و به ويژه گروه هاي تروريستي، در همه ابعاد مالي، لجستيکي، تسليحاتي، خودرو و ... برنامه ريزي و فکرهاي اساسي شده است و در حال حاضر هم از حمايت‌هاي خيلي خوبي برخوردار شده اند که اين نشان مي‌دهد ائتلاف ضد داعش تنها يک نمايش است.

 

ائتلاف ضد داعش بهانه اي براي بازگشت آمريکا به منطقه

وي در خصوص دلايل تشکيل ائتلاف ضد داعش اظهار داشت: يکي از اصلي ترين دلايل تشکيل اين ائتلاف، دست‌اندازي داعش به قلمرو هاي معتمدين آمريکا يعني اقليم کردستان و همچنين تهديد عربستان در منطقه بود که ناشي از توسعه طلبي ذاتي داعش است.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه افزود: از طرف ديگر آمريکا پس از خروج از عراق به دنبال بهانه‌اي براي ورود دوباره خود به اين کشور مي‌گشت و از اين رو با بهانه مبارزه با گروه ترورستي داعش مجوز خود را از سازمان ملل گرفته و هواپيماهاي خود را وارد عراق و سوريه کرده است.

شهيدي يکي ديگر از دلايل تشکيل ائتلاف ضد داعش مانور رسانه‌اي در مورد حفظ وجه ضد تروريستي آمريکا و هم پيمانانش دانست و گفت: اين موضوع براي اين بود که  تفکر دنيا در خصوص حمايت آمريکا  از تروريست‌ها به سمت مبارزه اين کشور با اقدامات تروريستي دنيا تغيير پيدا کند.

وي افزود: اين روزها داعش سازماندهي خود را در کشورهاي ديگر با اسم واحد گسترش داده است و در کشورهاي ديگر مانند ليبي، صحراي سينا، يمن و ... اقداماتي را آغاز کرده است.

 

استراتژي اروپا و ترکيه در ارسال نيرو براي داعش؛ ارسال نيرو بدون کنترل و بدون بازگشت

کارشناس مسائل سياسي در منطقه در خصوص مبارزه آمريکا با داعش و صهيونيسم حتي در حد حرف اظهار داشت: اين پتانسيل به لحاظ فکري در داعش وجود دارد که با اسرائيل مبارزه کنند؛ اما آنها فعلاً در گير منطقه هستند و وقتي براي پرداختن به آمريکا و متحدانش را ندارند.

شهيدي با اشاره به جذب قوي توسط داعش گفت: در حال حاضر جوانان سلفي در ترکيه توسط داعشي ها شناسايي شده و در حال گرايش به سمت داعش در سوريه و عراق هستند که اين کار در کشورهاي اروپايي هم در حال صورت گرفتن است.

وي افزود: مسئولين اين کشورها با شناسايي و فرستادن جوانان با اين تفکر به دنبال درگير کردن آنها در منطقه و رهايي خود از دست تفکرات سلفي هستند تا مبادا اين اقدامات تروريستي کشورهاي آنها را ناامن کند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه خاطرنشان کرد: قطعاً‌ فرستادن اين نيروها به اين صورت است که کنترلي روي آن نداشته و همه اين افراد به راحتي از کشور خارج مي‌شوند؛‌ اما بازگشت نيروها در کار نيست و اين کشورها ترجيح مي دهند اين افراد در جبهه ها کشته شوند و ديگر وارد کشورهاي غربي و اروپايي نشوند.

شهيدي در خصوص پاکسازي هاي مناطق در عراق از دست داعش گفت: پاکسازي عراق به خوبي پيش مي رود و تنها استان‌هاي آلوده به نيروهاي داعشي، الانبار، صلاح‌الدين و نينوا بوده که با توجه به اينکه داعش موصل را مرکز خلافت خود اعلام کرده است، تصرف اين مناطق کمي زمان مي برد.

وي ضمن اشاره به اين موضوع که بسيج مردمي در عراق شکل گرفته و در قالب گروه‌هايي به مبارزه با داعش پرداخته اند اذعان داشت: طبق آمار مقامات عراقي تعداد نيروهاي بسيج مردمي در عراق به بالاي 500 هزار نفر رسيده است که اين نيروها اعلام مبارزه با داعش کرده اند و تا کنون در کنار ارتش عراق مبارزه کرده اند.

 

عکس هاي سردار سليماني در عراق نقشه آمريکا را برملا کرد

کارشناس مسائل سياسي در منطقه يادآور شد: حمايت هاي مستشاري ايران از عراق همچنان ادامه دارد که انتشار عکس سردار سليماني در فضاي مجازي در کنار نيروهاي مردمي درعراق نشان داد که ائتلاف ضد داعش نه تنها کاري از پيش نبرده است بلکه ننقش اصلي در مبارزه با داعش را ايران داشته است.

شهيدي در خصوص تهديدات فعلي داعش در منطقه گفت: در حال حاضر داعش در عراق تهديدي براي کشور عراق محسوب نمي‌شود و در عراق به دفاع از مواضع خود مي پردازد و در برخي نقاط هم مجبور به عقب نشيني زيادي شده است.

وي در خصوص مناطق سوريه که در دست داعش باقي مانده است اظهار داشت: 2 استان شرقي سوريه در دست داعش باقي مانده است و کوباني همچنان در حال مقاومت در مقابل داعش است؛ بخش هايي از حلب و درعا نيروهاي داعش به صورت پراکنده حضور دارند که يک علت مقاومت زياد داعش، فروش نفت در سوريه و عراق است.

 

اقدامات اجباري داعش در عراق به نام اسلام

کارشناس مسائل سياسي در منطقه با اشاره به اينکه در جريان ورود داعش به عراق، بانک‌ها و تجهيزات نظامي زيادي به دست داعش افتاد،‌ که اين موضوع آنها را در خصوص تشکيل مرکز خلافت مصمم کرده و آنها نيز به پشتوانه اين تجهيزات خلافت اسلامي تشکيل دادند که همه زنان را مجبور به داشتن حجاب و کودکان را مجبور به حفظ قرآن مي‌کنند که هرکس از دستورات خليفه سرپيچي کند آن را تازيانه مي‌زنند و نماز جمعه براي همه اجباري است.

شهيدي تأکيد کرد: بايد در مقابل داعش، يک ائتلاف فکري قوي در جهان اسلام تشکيل شود و کنفرانس هاي زيادي مانند کنفرانس مبارزه با تکفير در دنيا برگزار شود ولي اين پروژه ها و اين کار زمان بر بوده و زماني ممکن است که اتاق هاي فکري باري آن طراحي کنند.

 

نقش گسترده جنگ رواني در تسخير جلولا؛ شهري که با اسمس فتح شد

وي در ادامه تصريح کرد: گروهک تروريستي داعش در بعد رسانه‌اي يک مغز متفکر داشته و از طريق رسانه‌اي اين گروه توانست رشد و گسترش زيادي پيدا کند؛ اتاق فکرهاي آمريکا سناريوهاي تبليغاتي داعش را طراحي مي کنند که يکي از اين سناريوها النصر بالرعب بوده و بهترين ابزار براي ترويج اين تئوري، رسانه است.

اين کارشناس مسائل سياسي در منطقه يادآور شد: شهر جلولا در عراق با تبليغات رسانه‌اي داعش به تصرف اين گروهک تروريستي در آمد؛ گروه هاي تروريستي در صفحات اجتماعي به شدت فعال بوده و سايت‌هاي رسمي ندارند و مجلات الکترونيکي، ماهنامه دابق و ... بحث‌هاي تئوري،‌فتاوا و ... را در سطح بالايي منتشر مي کنند.

شهيدي ضمن بيان اين موضوع که داعش با يک جنگ رواني که در منطقه ايجاد کرد حتي باعث ايجاد نگراني‌هايي در ميان مردم در مناطق مرزي کشور هم شد تأکيد کرد: داعش اينقدر که در رسانه ها اعلام شده است، بزرگ، مخوف و قدرتمند نيست و تنها با استفاده از ابزارهاي رسانه‌اي در دنيا ايجاد رعب و وحشت کرده و بر اساس تئوري‌هاي جنگ نرم از نظر رواني طرف مقابل خود را شکست مي‌داد؛ داعش از اين تئوري خوب بهره برداري مي‌کند و از نظر اجتماعي بسيار فعال است.

 

تناقضات رفتاري و عملي گروهک تروريستي داعش

وي يادآور شد: داعش فيلم ها و مطالب خود را در سايت ها و صفحات متعددي که درفضاي مجازي دارد منتشر کرده و از اين طريق در تمام دنيا يارگيري مي کند و نيروهاي خود را از طريق شبکه هاي اجتماعي به سوي عراق و سوريه مي کشاند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه خاطر نشان کرد: اين گروه برخلاف اعتقادات خود که مي‌گويند بايد تمام شرايط را به صدر اسلام برگردانيم و در بسياري موارد مردم را از استفاده از تکنولوژي منع مي‌کنند، خودشان به خوبي از تکنولوژي هاي فضاي مجازي استفاده کرده و بهره گيري مي‌کنند.

شهيدي با اشاره به اين موضوع که اگر قرار است سيره پيامبر بدون توجه به زمان اجرا شود پس اين سوال مطرح است که چرا داعش با شمشير نمي جنگد و از تانک و ... استفاده مي کند، گفت: اين دوگانگي در فکر تکفيري ها وجود دارد و آنها فرصت طلب هاي بزرگي هستند که براي رسيدن به هدف از هر فرصتي استفاده مي کنند.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا آمريکا به هدف خود در نا امن کردن منطقه رسيده است اظهار داشت: اگرچه آمريکا توانسته است منطقه را در يک مسير فرسايشي قرار دهد ولي ملت‌ها به ويژه ايران را نتوانسته است در رسيدن به اهداف خود متوقف کند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه افزود: سوريه بهترين مثال در اين زمينه است که آمريکا چقدر سرمايه گذاري کرد که سوريه را نابود کند؛‌ اما بعد از 4 سال نتوانست کاري از پيش ببرد و شکست‌هاي زيادي در سوريه متحمل شد و به هدف هاي خود نرسيده اند که اين نشان داد ايران محکم ايستاده است و ابزارها و توانمندي هاي زيادي در اين زمينه دارد.

 

شکست هايي که داعش از ايران خورد

شهيدي با اشاره به اين موضوع که خود امريکايي ها اذعان مي کنند که ايران نگذاشت سوريه سقوط کند، افزود: در عراق هم پاکسازي هايي که صورت گرفت، نقش ايران برجسته است.

وي خاطرنشان کرد: تنها آسيبي که ايران از اقدامات داعش در منطقه با حمايت آمريکا ديد، بحث فرسايش است که مي توانستيم در بحث صدور انقلاب و تحکيم نظام اسلامي بيشتر پيش برويم که با اين شلوغ کاري‌ها که انجام شد تنها انرژي ما گرفته شد.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه خاطرنشان کرد: اصل حرکت همچنان در منطقه وجود دارد و اين حرکت متوقف نشده است و جنگ 51 روزه زمانبندي خوبي داشت که نشان داد اصل حرکت در منطقه وجود دارد و متوقف نشده است که ايران هم نشان داد که ايران با اينکه در سوريه درگير بود، همچنان در عراق هم نقش مشاوره اي داشت، از فلسطين غافل نشده و از آنها هم حمايت کرد.

شهيدي بيان داشت: اين فعاليت هاي ايران در منطقه دستاورد است که پيام هاي اين موضوع به غربي ها مخابره شده است؛ در يمن حوثي ها حزب الله دوم را تشکيل داده اند و از زمان بيداري اسلامي و حتي قبل از آن نيز زيدي‌ها در يمن سازماندهي شده بودند.

وي تصريح کرد: اين موضوعات نشان مي دهد که ايران کار خود را انجام داده و نه تنها در عراق، ايران در کل منطقه توانسته است نفوذ خود را داشته باشد؛ اما مسئله جدي اين است که حزب الله به جاي اينکه در جبهه مقابله با اسرائيل بجنگد و شهيد شود، در سوريه در جبهه مقابله با داعش شهيد مي شود که همه اين موارد هزينه است.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه با بيان اين موضوع که اين يک خسارت دروني است تصريح کرد: اينکه بگوييم ما را متوقف کردند اينطور نيست و با استفاده از گزينه هاي ديگر حرکت خود را پيش برده ايم که تا کنون هم موفق بوده ايم.

 

واهمه بزرگ داعش از مواجهه با ايران

شهيدي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه داعش براي ايران چه هدفي را در نظر گرفته است اظهار داشت: تا کنون در تصريحات آنها چيزي درباره ايران ديده نشده است و حداقل در اين مقطع فعلي در بحث سوريه و عراق تمرکز کرده اند و اين گروه تروريستي از ايران يک وحشت دارد که مي ترسند در اين شرايط خود را با ايران درگير کنند.

وي افزود: هدف آنها در ابتدا ايران بود که حتي تا آمرلي و جلولا هم پيش آمدند و حتي در استاان دياله هم پيشروي کردند که اگر تدابير ويژه از سوي ايران پيش نگرفته بود حتي تا مرز ايران هم مي آمدند و ممکن بود که حتي يک روستاي مرزي را هم ناامن کنند و اين قطعا موفقيت بزرگي براي آنها به حساب مي‌آمد؛ اما ايران دست آنها را خواند و از همانجا جلوي آنها را گرفت و آنها هم فهميدند که به همين راحتي نمي شود در باره ايران کار ميداني کرد ؛ که البته کار تبليغاتي خود را آنها انجام مي دهند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه خاطرنشان کرد: نيروهاي افغاني جزء نيروهايي هستند که در سوريه بسيار حضور چشم‌گيري دارند در دو جبهه به خوبي مي جنگند و بسياري از آنها براي دفاع از خاک سوريه وارد سوريه شده اند و از حرم حضرت زينب (س) دفاع مي کنند.

شهيدي گفت: حزب الله در سوريه موفقيت‌هاي زيادي را بدست آورد و مناطقي که ارتش سوريه نتوانسته بود تا حدي پيشروي کند را توانست از دست داعش آزاد کند در گيري هاي که در حال حاضر در سوريه با داعش انجام شده است، محور آنها حزب الله بوده است و عراقي هايي که در سوريه مي جنگيدند در نهايت بعد از ورود داعش به عراق، به کشور خود برگشتند و دفاع خود را در عراق ادامه دادند.

وي افزود: ايران توانسته است يک موازنه ميداني و نظامي را در منطقه در مقابله با داعش حفظ کند و در جاهايي هم حتي توانسته است دست برتر را داشته باشد؛ تجارب و هوشمندي هم که ايران و حزب الله دارد توانسته است جلوي پيشروي هاي داعش را بگيرد و اين تدبير و هوشمندي توانسته است آنها را مجبور به عقب نشيني کند.

 

گرايش جوانان به داعش از بي هويتي آنها ناشي مي‌شود

کارشناس مسائل سياسي در منطقه تصريح کرد: پس از شکست ها معرفي چهره واقعي داعش به جهانيان جذب نيروي اين گروه تروريستي چه تغييراتي داشته است خاطرنشان کرد: جذب نيروي داعش همچنان وجود دارد و آنها اعلام مي کنند که خشونت هاي خود را در قبال دشمنان انجام داده و با تبليغاتي که مي‌کنند اعلام مي‌کنند که به دنبال پياده سازي اسلام در زمان حضرت محمد هستند که جواناني که در فضاي غرب و ظلم و ستم رشد کرده اند به دنبال يک الگوي اسلامي به سمت اين گروه کشيده مي شوند.

شهيدي اذعان داشت: يکي از عوامل گرايش جوانان مسلمان غربي به سوي داعش، بحران هويت جوانان غربي است که در فضاي غربي با شرايط ويژه به يک پوچي رسيده اند و وقتي مي شنوند د رجايي از دنيا يک خلافت اسلامي تشکيل شده است به دنبال خارج شدن از آن فضا به سوي اين خلافت رهسپار مي شوند.

وي يادآور شد: وعده هايي که به جوانان غربي داده مي شود به اين صورت است که به آنها امکان جهاد را مي دهند و سپس وعده زندگي در سايه خلافت اسلامي و رستگار شدن را به آنها مي دهند که همين موضوع بسيار براي يک جوان سلفي جذاب است و جذب اين نيروها مي شود.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه تأکيد کرد: البته در سوي ديگر تکفيري ها با سوء استفاده از برخي از احکام ديني و همچنين فتواهاي خارج از عرف، باعث مي شوند که جوانان زيادي از آنها زده شوند و نتوانند با افکار آنها کنار بيايند که يکي از آنها مسئله جهاد نکاح و سوء استفاده از زنان است.

شهيدي ضمن بيان اين موضوع که حزب الله به دنبال ايجاد يک حکومت در کشور لبنان نبوده خاطرنشان کرد: افرادي که لبنان زندگي مي کنند از هر نژاد و قوميتي هستند و در زماني که تشتت در لبنان وجود دارد حزب الله سعي نمي کند در اين شرايط بي دولتي به يک قدرت سياسي و نظامي در کشورش برسد و بالاترين وظيفه خود را مبارزه با استکبار مي داند.

 

سيد حسن نصرالله به دنبال تشکيل حکومت نبوده است

وي افزود: گرايش هاي زياد در لبنان و به وجود آمدن يک کشور موزائيکي اين اجازه را نمي دهد که يک حکومت يک پارچه در اين کشور روي کار بيايد و اينکه موفق نمي شوند رئيس جمهوري را در اين کشور روي کار بياورند به خاطر زياد بودن اختلافات در اين کشور است.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه گفت: سيد حسن نصرالله هم بارها اعلام کرده است که حزب الله به دنبال اين نيست که يک الگويي مانند ايران در لبنان به وجود بياورد و يک حکومت جمهوري اسلام در لبنان مانند انچه که در ايران هست را به وجود بياورد؛ هرچند ممکن است اين به عنوان يک ارمان باري حزب الله در دراز مدت در نظر گرفته شود.

شهيدي خاطرنشان کرد: داعش اگرچه در جاهايي توانسته است به زور يک حکومتي تشکيل بدهد؛ اما شرايط و مجموعه موقعيت هاي سياسي، نظامي، فرهنگي و ... اجازه زندگي با همان ابزار و روش هاي 2هزار و 500 سال پيش را نمي دهد و اين حکومت آنها دوام چنداني نخواهد داشت و ناگزير از درون از هم پاشيده مي شود.

 

توهم هاي داعش در تشکيل يک حکومت جهاني

وي يادآور شد: ايران هم به دنبال پياده سازي الگوي جمهوري اسلامي ايران در کشورها نيست و فقط اعلام کرده است که به دنبال حاکميت ديني بوده و بارها مقام معظم رهبري در خصوص مصر هم گفتند که برويد در فقه اهل سنت بگرديد و يک حکومت اسلامي معتدل و به روز ايجاد کنيد.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه تأکيد کرد: داعش در بحث تشکيل حکومت اسلامي واقعيت گرا نبوده و مباحث آرماني را دنبال مي کند که اين آرماني بودن تنها انها را در مرحله جهاد و جنگ مي تواند ياري کند و در بحث خلافت اسلامي اين يک موضوع توهمي است و قابل اجرا نخواهد بود.

شهيدي اذعان داشت: در دنياي به اين پيچيدگي نمي توان يک جزيره کوچکي به وجود آورد که در آن مستقل از بقيه فعاليت کرد  و در اين صورت تناقض ها زياد شده و منجر به فروپاشي يک حکومت مي شود و اين نشان از عدم هوشمندي آنهاست؛ به عنوان مثال برده مي گيرند که در عصر حاضر اين يک کار غلط و بي فايده اي است و داعش با اين روش در بحث خلافت اسلامي به جايي نمي رسد.

وي در خصوص قوام دولت سوريه گفت: بعد از انتخابات دولت سوريه بسيار قدرتمند تر شد؛ هرچند غربي ها انتخابات سوريه را نپذيرفتند؛ اما اين انتخابات پيام بسيار واضحي را از محبوبيت بشار اسد به دنيا مخابره کرد؛ در حال حاضر بشار اسد نيز بر بحران سوريه مسلط شده است.

 

ويژگي هاي برجسته بشار اسد در مبارزه با داعش

کارشناس مسائل سياسي در منطقه ضمن بيان اين موضوع که بشار اسد نيروي جواني و بسيار فعالي است که با برگزاري انتخابات و شکستهاي ميداني تروريست ها به بشار و دولت همراه وي يک روحيه بالايي داده است و وضعيت سوريه به طور نسبي در شرايط خوبي قرار گرفته است افزود: در حال حاضر وزير برق سوريه بسيار فعال و چابک است که کجا که برق سوريه توسط داعش تخريب و قطع مي شود، سريعاً به آن مکان رفته و دوباره تعميرات اساسي را انجام مي دهد.

شهيدي خاطرنشان کرد: سوريه در حال حاضر مشکلات زيادي دارد که مشکلات اقتصادي و وضعيت اوارگان يکي از اين مشکلات است که اداره کردن اين کشور کار سختي است اما دولت بشار اسد توانسته است تبعات بحران در اين کشور را کاهش دهد.

وي با بيان اين موضوع که برنامه ريزي ها به اين سمت است که مناطق ديگري از سوريه که در دست نيروهاي داعشي باقي مانده است، پاکسازي شده و وضعيت سوريه به يک وضعيت طبيعي باز گردد افزود: آينده پيش روي سوريه و عراق بسيار خوب است و با عزم و دقت بيشتري در خصوص اين دو کشور مي توان پيش بيني کرد که اين دو کشور به زودي از دست داعش رها شوند و البته لازمه اين امر اين است که کشورهاي حامي داعش دست از حمايت خود بردارند و ضرر اين گروه را بفهمند.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه افزود: در آينده کوتاه مدت که نهايتاً 2 سال طول بکشد، دو کشور عراق و سوريه از دست داعش آزاد مي شوند؛ البته تفکر تکفيري ممکن است باقي بماند و در قالب سازمان هاي ديگر بازتوليد مي شود که اين نيازمند يک همکاري گسترده و کار بزرگ اعتقادي در اين زمينه است که بايد براي آن هم يک فکر جداگانه اي صورت بگيرد و بسترهاي بحران هم از بين برود و به هرحال مشکلاتي وجود داشته است در اين کشورها که منجر به ورود داعش به اين کشورها شد.

شهيدي بيان کرد: ساختار حکومتي اين دو کشور يک ساختار بسته و بعثي است و متأسفانه حاکميت اين قشر در دولت بشار اسد و نيروهاي بعثي در عراق باعث شد که اين بحران به وجود بيايد که البته بعثي هاي سوريه در اثر اين بحران کمي به خود امدند و اعلام کردند که مشکلاتي در گذشته داشته اند که بايد اين مشکلات را حل مي کردند.

وي خاطرنشان کرد: اگرچه داعش يک آفت است؛ اما يک برکتي هم با خود داشته است که باعث شده است دولت هاي کشورهاي درگير با گروهک تروريستي داعش متحد شوند و به اشکالات اساسي و بنيادي خود رسيدگي کنند و ما نسبت به آينده اين دو کشور بسيار خوشبين هستيم و روند پيروزي ها در اين دو کشور بسيار خوب بوده است و تحلات مثبت و رو به رشدي در اين دو کشور به وجود امده است.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه در خصوص تحولات يمن اظهار داشت: حرکت هايي که عليه عبدالله صالح شکل گرفت ابتر ماند و به نتيجه نرسيد و در واقع همه چيز به سابق برگشت و حرکت جديد با محوريت حوثي ها در يمن شکل گرفت که حوثي ها هم قرابت بسيار زيادي با ايران دارند.

شهيدي گفت: در حال حاضر معضل القاعده در جنوب يمن به وجود امده است که با حمايت عربستان هدايت مي شوند و بهترين ابزار مهار حوثي ها را همين گروه القاعده دانسته اند که مانند معرکه تکفيري ها و حزب الله در سوريه است که دو حرکت ايدئولوژيک را به جان هم انداخته اند که دچار فرسايش شوند.

وي اظهار داشت: با مديريت قوي و حمايت هاي قوي و برنامه ريزي صحيح بايد القاعده در يمن را هم شکست داد و نتايج خوبي را براي انقلاب حوثي ها در يمن به بار آورد و عبدالملک حوثي الان به عنوان يک محور بوده که حوثي ها را دور هم جمع کرده است.

 

 

تنها راه پيروزي در يمن ايجاد ائتلاف است

کارشناس مسائل سياسي در منطقه اذعان داشت: بايد توقعات واقعي باشد و زيدي‌ها در يمن يک اقليت هستند و نمي توان از آنها انتظار تشکيل يک حکومت را داشت که اگر هم ائتلافي در يمن شکل بگيرد بايد در قالب همين ائتلافي باشد که تا نزديکي تشکيل هم پيش رفت؛ اما توافقي شکل نگرفت.

شهيدي خاطرنشان کرد: براي تشکيل يک حکومت يکپارچه در يمن به نظر مي رسد در ابتدا بايد يک ائتلاف را تشکيل داد؛ چرا که به زور روي کار آمدن يک گروه يعني کودتا که تبعات منفي بسيار زيادي در پي خواهد داشت؛ از اين رو بايد روي اين ائتلاف کار کرد.

وي افزود: يمن کشوري است که منافع زيادي از عربستان در اين کشور است و عربستان سعود ابزار و ادم هاي زيادي در اين کشور دارد و در اين راستا بايد با عربستان کنار آمد و بايد به شکل يک ائتلاف پيش رفت.

کارشناس مسائل سياسي در منطقه در خصوص ميزان قابل اعتماد بودن اين ائتلاف تصريح کرد: چاره اي جز ائتلاف نيست و بايد ديد سهم زيدي ها در اين ائتلاف چقدر خواهد بود و اگر اين زيدي ها و حوثي ها بتوانند به اندازه درصد جمعيتي خود در حکومت حضور پيدا کنند مي توان به اين ائتلاف خوشبين بود.

شهيدي با اشاره به اين موضوع که يمن کشور عقب مانده اي بوده و مشکلات زيرساختي فراواني دارد، خاطرنشان کرد: کل زيدي ها و حوثي ها در کل به 50 درصد نمي رسند و در صورتي که به 50 درصد برسند مي توان نتايج خوبي از اين ائتلاف انتظار داشت و تقريبا نصف حکومت در دست زيدي ها و حوثي ها قرار مي گيرد.

 

جو سالم و امنيت کامل بر عتبات در اربعين

وي در پايان تأکيد کرد: رجز خواني‌هاي عراق براي بحث اربعين و ايجاد جو نا آرام در اين ايام درست نبوده و در حال حاضر داعش در عراق زمينگير شده و در قسمت هاي زيادي هم عقب نشيني کرده است که اميدواريم با توجه به اين مسائل به زودي نابودي داعش را شاهد باشيم.

انتهاي پيام/ط

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html